• Blog
  • >
  • Kaygıyla Başa Çıkmanın Yolları

Kaygıyla Başa Çıkmanın Yolları

Yazar
Şebnem Akı Karaoğlu Profil Fotoğrafı
Şebnem Akı KaraoğluUzman Psikolog23 Ekim 2016
Yorumlar
0/1500

Merhabalar. 7-8 aydan beri geceleri uyuyamamaktan korkma gibi bir düşünce takıntım ortaya çıktı. Gece ilaçla uykuya dalıyorum ancak gece kalkınca kaygı ile kalkıyorum. Ve o uyuyamayacağım düşüncesi tekrar uykuya dalmamı engelliyor. Bu durumda kaygı ve korkum artıyor. Gündüz ise akşama kadar gece uyuyamayacağım düşüncesi beni büyük bir sıkıntıya sevk ediyor. Bu kısır döngüden çok yoruldum.

11 Nisan 2020

Ya ben kendime ne oluyor, anlamıyorum. İnsanları kırmaktan çok korkuyorum ve kimseyle küs kalamıyorum. Gün içinde duygularım çok değişebiliyor. Psikiyatriye gittiğimde anksiyete bozukluğu olduğunu söyledi ve bu o kadar kötü bir şey ki, baş edemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, sürekli yüreğimde bir sızı var ama ne olduğunu bilmiyorum. Bu sızı öyle bir şey ki boğazım düğümleniyor ve takıntılıyım. Bununla baş etmem gerek, lütfen bana yardım edin sınavıma tam bir ay kaldı.

27 Mayıs 2020

harika bir içerik elinize sağlık

9 Eylül 2020

Mugladayim. 1. Derece deprem bölgesindeyiz. Geçen senelerde burada 6 büyüklüğünde deprem yaşadık ama orada olmama rağmen İzmir depreminde yasadigim travma ve endişeyi o zaman yaşamamıştım. 40 yıllık bir aile apartmanında yaşıyoruz bu beni çok korkutuyor. Öyle ki size bunu gece saat 04.40 da yazıyorum çünkü geceleri uyumuyorum. Ancak hava aydinlaninca uykuya dalıyorum. Bununla basedemiyorum.

3 Kasım 2020

Sürekli kafamda ben de mi korona virüse yakalandım gibi düşünceler şeker hastasıyım şekerim düşer mi ölüm korkusu gibi

17 Kasım 2020

Sınıfta kalmaktan korkuyorum

26 Mayıs 2021