• Blog
  • >
  • Panik Atağı Nasıl Yendim?

Panik Atağı Nasıl Yendim?

Yazar
Eren Artun Ergül Profil Fotoğrafı
Eren Artun ErgülPsikolog15 Mart 2019
Yorumlar
0/1500

Ben panik atak tedavisine yeni başladım inşallah düzelirim

16 Aralık 2019

Teşekkürler, panik atağıma iyi geldi doğrusu

16 Ocak 2020

Teşekkürler az da olsa iyi geldi doğrusu

16 Ocak 2020

Aynı şeyleri yaşıyorum hatta tek başıma yatmakta bile zorlanıyorum ben de randevu aldım inşallah ben de iyileşicem

4 Şubat 2020

Ben daha dün geçirdim panik atak. Arabada sanki mideme birisi oturmuş nefes almamı engelliyordu. Artık boğuluyorum ve ölüyorum dedim. Hastaneye gittim, doktor birşeyin gözükmüyor, panik atak geçirmişsin dedi.

19 Şubat 2020

7 aydir panik bizuklugu yasiyorum dr kontrolunde ilac kullaniyirum gecmiyir

20 Mart 2020

Merhabalar Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben 33 (E) yaşındayım. Bu yılın başında bana garip garip şeyler olmaya başladı. Göğüs ağrısı, kol ağrıları, yüzde uyuşmalar, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılacak hissi. Yani kalp krizi geçirdiğimi sanıp, defalarca acile gittim. Ekgde ufak bir şey var dediler. Ama kesin sonucu kan testi belirler dediler. İlk kan testleri normal çıkıyordu. Hatta daha çok kesin sonuç almak için 2. Bir kan testi yapıyorlardı. Onlarda sonuç olarak normal çıkıyordu. Acildeki doktorlar birde kardiyoloji polikliniğine gitmemi önerdiler. Randevu alıp oraya da gittim. Tekrar ekg çekildi. Doktor bana Eko yapalım bakalım dedi. Onada randevu aldık. Velhasıl kelam Ekoya girdim ve sonuç yine normal çıktı. Doktor kalbimin normal çalıştığını söyledi. Herhangi bir damar tıkanıklığı yada bir pıhtılaşma belli olurdu herhalde. Neyse, rahatlamış olarak hastanen ayrıldım. Bu yazdığım olaylar esnasında bir çok kez hastaneye gittim. Ambulanslar geldi gitti geldi gitti. Neyse artık bir şekilde bu şekilde yaşamaya devam ettik. Geceleri uyurken, özellikle tam uykuya dalacakken göğüste anlamsız ağrılar. Bazende reflüden çekiyordum. Bazen de panik atak eşliğinde gece yalan oluyordu. Uyumam 3'ü 4'ü buluyordu. Yazdıklarımı olmuş bitmiş gibi anlattım ama, hâlâ yaşıyorum. Psikoloğa gitmek istedim ama bir türlü gidemedim. Şaştım kaldım bilmiyorum ne yapacağım.

23 Nisan 2020

Merhaba mutlaka bir psikolog yardimi alin.bu hastaliga ilk bebegime kurtaj olurken yakalandim. 3 senedir cekiyorum. Rabbim kimseyi boyle sinamasin

4 Haziran 2020

Bu hikayelerde kendimi buldum ne yalan söyleyim. Bende başımdan geçeni anlatım belki birine umut olurum. İlk panik atağımı geçirdiğim zaman panik atak ne bilmiyordum Arkadaşımla Kent parkına gidip çekirdek kola muhabbet ediyorduk ortada hiçbirşey yok birden sol kolum uyuşmaya başladı ve ilk düşündüğüm şey kalp krizi geçiriyorum yardıma ihtiyacım var birde ensemden bir ateş vuruyor bir terliyorum dedim tamam ölüyorum bayıldım bayılacağım arkadaşıma dedim taksi ile hastaneye gittik ekg kan testi falan derken birşeyin yok dediler bu saçmaydı benim için nasıl birşeyim olmaz ölüyordum ben... Her neyse o günden sonra evde neredeyse hergün rahatsız olup hastaneye gidiyordum bilincimi yitirip bayılacakmışım gibi başımdan ayaklarıma inen bir şok geliyordu ilk sanki kendimi 3. şahıs olarak izliyorum el benim elim değildi beden benim değildi tamam bak bayılıyorum son bir umutla kendimi dışarı atıyorum insanların içine bayılırsam kurtarırlar beni umuduyla. Defalarca gittim 3 yıl oldu ara sıra gine gidiyorum doktora gittim ilaç verdi habire ilaç değişiyorum sonuç mu sadece panik atak ne gerçekten onu öğrendim tabi eskisine göre daha güçlüyüm artık ambulansla gitmiyorum en azından :) Benim kullandığım çok güzel bir yöntem var eve dart aldım panik atak gelmeye başlayınca annemle yada tek başıma oynuyorum tabi sayıları topluyorum mesela 12-2-5 toplamı ne 19 kafamdan hesap yapıyorum bakıyorum geçmiş çok zor birşey yaşamayan asla anlayamaz.

19 Kasım 2020

Merhabalar. Yazınızı okudum öncelikle Allah şifa versin bende aynı durumdan muzdaripim merak ettim atlatabildiniz mi ?

2 Ocak 2021