Geçen seneden beri depersonalizasyon belirtileri yaşıyorum ve şu an herhangi bir psikiyatriye gidemem .Çok kötüyüm sadece eskisi gibi hayatı, kendimi ve çevremi hissetmek her şeyin gerçek olabileceğine inanmak istiyorum.
Depersonalizasyon durumu çevremize kendimize yabancılaşmaktır. Bunu bir savunma sistemi olarak kullanırız. Yaşamamız gereken duygularla ve durumlarla yüzleşmemek için bilinçsiz olarak kullandığımız bir savunmadır. Maddi kaynaklı ise devlet hastanelerinin, kızılay gibi sağlık kuruluşlarını ücretsiz psikiyatristleri oluyor onlara görünmenizi öneririm. Yaşamınızdaki olumsuzlukları çözmek bir terapiste görünmekte size yardımcı olacaktır.
15 Ekim 2020Merhaba, depersonalizasyon durumu birçok nedenden kaynaklanabilir. Bu nedenler arasında travmalar, depresyon, stres, kaygı gibi durumlar sayılabilir. Temelde yatan nedenlere göre de uygulanacak müdahale programı değişiklik gösterecektir. Ancak çok genel olarak söylemek gerekirse altta yatan sorunla çalışmak ve danışanın ne zaman depersonalize olduğunu tespit edip bu anlarda danışanın dış çevreyle, gerçeklikle yeniden temas etmesini sağlamak gerekir. Bu gibi durumlarda kullanılan birçok terapi yöntemi bulunmaktadır. Bunlar arasında mindfullness odaklı terapiler, şema terapi, bilişsel davranışçı terapiler, sanat terapileri gibi birçok yöntem sıralanabilir. Daha detaylı olarak görüşmek ve sorunu değerlendirmek için sizinle iletişime geçmek isterim. Görüşmek dileğimle, iyi günler.
16 Ekim 2020Merhaba sevgili danışan, Kendinizi hatalı veya kusurlu olarak görmemeli, sizi üzen, strese sokan alışkanlıklarınızdan vazgeçmelisiniz. Ayrıca kişinin yaşadığı bu olumsuz durumlar gerçeği değerlendirme durumunu bozmaz. Uyku ve yemek öğünlerinizi düzene sokmalı ve dikkat etmelisiniz. Günlük fiziksel egzersizler edinerek gününüzü planlı ve düzenli geçirebilirsiniz. Aşırı kafein tüketiminden kaçının. Size güç ve neşe veren kişilerle birlikte olun. Kendinize güvenin, kim olduğunuzu ne yapmak istediğinizi belirleyin. Odaklanma alıştırmaları yaparak içinde bulunduğunuz olumsuz sarmalı yıkmaya çalışın. Yinede başarılı olamıyorsanız, kesinlikle psikolojik destek almalısınız. Görüşmek dileğiyle. Psikolog Duygu Güner
15 Ekim 2020Henüz yorum yapılmadı