Sınav senesi kaygılarım

Selamlar, ben 12.sınıf öğrencisiyim. Bildiğiniz üzere sınava çalışıyorum. Geçen sene de dahil olmak üzere 2 senedir sosyal açıdan sıfırım. Geçen sene koronadan dolayı pek sosyal olamadım, bütün her şeyi bu sene yapmak istedim fakat sınav engel oldu. Mesela şöyle başka akranlarımı görüyorum gezip dolaşıyorlar fakat ben yapamıyorum çok kötü hissediyorum. Elim kolum bağlı resmen, çok kötü hissediyorum. Nasıl düzelteceğimi bilmiyorum ve bu bir kıskançlığa dönüştü. 2 senedir kafayı yemek üzereyim resmen. Ben normalde sosyal biriyim yani evde durmam hiç ama bu sene resmen elim kolum bağlı ve bu beni çok kötü hissettiriyor. Fiziksel olarak da berbat bir duruma geldim kilo aldım aşırı derecede.

Uzmanların bu soruya verdiği yanıtlar
Psikologofisi Uzmanı
Psikologofisi UzmanıUzman Yanıtı
Psikolog
Merhaba, bu dönemde arkadaşlarından uzak kaldığın için onlarla birlikte vakit geçirmek istiyor olman, dışarı çıkıp sosyalleşmek istiyor olman oldukça normal. Senin gibi bir çok öğrenci de seninle aynı duyguları beslediğini bilmeni isterim. Bu dönemin geçici bir süreç olduğunu kendine her zaman hatırlatmalısın ve bu dönem geçtikten sonra üniversitede ve bundan sonra gelecek hayatında yapmak istediklerin konusunda hedeflerini koyarsan herkesin evde olduğu bu zamanlarda çok daha verimli bir dönem geçireceğini düşünüyorum.
Yanıtlandı:

Bu konuda psikologlarımızla online görüşebilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı
Siz de yorum bırakın
Buraya yazacağın yorum, sayfayı görüntüleyebilecek tüm ziyaretçilere açık olur. Kendine ya da bir başkasına ait, kimlik belli edebilecek kişisel veriler paylaşmadığından emin ol.
0/1500