Yaşamanın tuhaf gelmesi

Merhabalar ben yaklaşık 20 gün önce sigarayı bırakmıştım ama tekrar başladım. Sigarayı bıraktığımdan beri hayatı sorgulamaya başladım yaklaşık 15 gün boyunca. Ama sigara içerken ve sigaraya başlamadan önce ergenlik hariç hiç böyle bir sorunum yoktu. Sigarayı bıraktığımdan beri çok fazla çay ve kahve içmeye başladım. Matematik vizem vardı ona çalışmak için 3 gün boyunca çok az uyudum ve çalışmaya devam edebilmek için bir gün içinde 3 4 çay 4 5 nescafe ve 3 4 tane de türk kahvesi içtim. Son kahveden sonra bende çok büyük bir çarpıntı veya panik atak gibi bir şey oldu. Sonra çevreye ve kendime yabancılaşma gibi bir şey yaşadım. Yani kendi kendime ben bir canlıyım bir gün öleceğim elim var ayağım var hayvanlardan farklı olarak düşünebiliyorum, ölünce ne olacak vs gibi şu an yazarken güldüğüm sorular soruyorum. Bunları size anlatmak bile komik ve garip geliyor. Sizce ne yapmam lazım. Sigaraya tekrar başladım çünkü bir nebze olsun rahatlatıyor beni.

Uzmanların bu soruya verdiği yanıtlar
Psikologofisi Uzmanı
Psikologofisi UzmanıUzman Yanıtı
Psikolog
Merhabalar Ölüm kaygısı insanlığa özel bir durumdur. Sigara bu kaygıdan kaçmanın bir yolu olabilir. Aşırı kafein tüketimi sonucu çarpıntı olması normal bir sonuç.
Yanıtlandı:

Bu konuda uzman psikologlarımızla online görüşebilirsiniz.

Kullanıcı Yorumları

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı
Siz de yorum bırakın
Buraya yazacağın yorum, sayfayı görüntüleyebilecek tüm ziyaretçilere açık olur. Kendine ya da bir başkasına ait, kimlik belli edebilecek kişisel veriler paylaşmadığından emin ol.
0/1500