• Blog
  • Anksiyete'nin İnanmanızı İstediği 10 Yalan

Anksiyete'nin İnanmanızı İstediği 10 Yalan

    Bu yazıdaki konular

Öğrenilecek konunun sürekli tekrar edilmesi, öğrenmenin temel prensibi olarak sayılabilir. Çocukluktan erişkinliğe kadar çevremizle olan etkileşimlerimizle deneyimlediklerimizi sürekli tekrar edip içselleştirerek öğrenme mekanizmamızı çalıştırabiliriz. Kendimize dair düşüncelerimiz ve yargılarımızda da zihnimiz öğrenme süreci gibi işler. Zihnimizde sürekli tekrar ettiğimiz olumlu veya olumsuz herhangi bir düşünceye zamanla inanmaya başlarız, o düşünceleri kesin ve doğru olarak kabul etme sürecine gireriz.

Anksiyete bozukluğuna sahip olanların kafalarından bir türlü atamadıkları en büyük sorunlardan bir tanesi zihinlerinden uzaklaştıramadıkları endişe verici ve kötü düşüncelerdir. Zihinlerinde devamlı tekrar eden bu endişe verici ve gerçek dışı düşünceler, öğrenmenin temel prensibi gereği kişi tarafından gerçek olarak algılanmaya başlar. Öğrenme gerçekleştikten sonra kişinin zihninde tekrar eden endişe verici düşünceler kişinin kendisini o düşüncelerle tanımlamasına sebep olur. 

Anksiyetenin inanmanızı istediği aşağıdaki 10 yalan bakalım size de tanıdık gelecek mi?

1. Geçmiş hiçbir zaman geçmişte kalmaz! Geçmişe dair pişmanlıkların, kaygıların hiçbir zaman geçmeyecek! Yaşamın boyunca aynı kaygı ve pişmanlıklarla yaşamak zorundasın!

2. Gelecek için şimdiden endişelenmelisin! Yarınlara dair korkularının, zihnindeki bu bitmek tükenmek bilmeyen negatif düşüncelerin mutlaka bir nedeni var!

3. Endişelenmek bir şeyleri değiştirebilir! Endişelendikçe, üzüldükçe olabilecekler üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilirsin! Mutlaka endişelenmelisin!

4. Yeterince iyi değilsin! Hiçbir zaman yeterince iyi olmadın ve olmayacaksın! Çevrendeki herkes senden daha iyi!

5. Çevrendeki kişiler seni yargılıyor! Kendini değersiz hissetmelisin

6. Problemlerini çözmenin en iyi yolu uykunu almak, zihnini ve bedenini dinlendirmek yerine yattığın yerde sürekli endişelenmek ve sürekli düşünmek! Hem gün içinde dinlenmiş olmaya neden ihtiyacın var ki?

7. Sesini yükseltmeyi hak etmiyorsun! Çevrendeki herkes senden daha zeki, daha akıllı, daha başarılı!

8. Kimseden bir şey istememelisin! Ya onları rahatsız edersen?

9. İstediğin şeyleri elde edebilecek kapasiten yok! Boşuna uğraşma!

10. Çıldırmak, aklını kaçırmak üzeresin!

 

Tıpkı çocuk masallarındaki o kötü cadı gibi, anksiyete size yalan söylüyor! Yalnızca sizin duyabileceğiniz bir sesle bu yalanları defalarca tekrar ederek zihninizin derinliklerine yerleşmeye ve sağlığınızı elinizden almaya çalışıyor!
 

Zihninizdeki bu ve buna benzer düşüncelerin anksiyeteden kaynaklandığını fark etmeniz ihtiyacınız olan psikolojik desteğe bir adım daha yaklaşmanız için atabileceğiniz en önemli adımlardan biridir.
Yalnız olmadığınızı ve ihtiyaç duyduğunuz her zaman psikologofisi.com’da uzman psikologlar ile beklemeden anında online terapi alabileceğinizi unutmayın!

Yazar
Yasemin Altındağ Profil Fotoğrafı
Yasemin AltındağPsikolog27 Mart 2019
Yorumlar
0/1500

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı
En uygun fiyatlarla

Online Terapi