Arkadaşlığın Bittiğini Gösteren 9 İşaret

İçindekiler


Doğru insanlarla çevrili olduğumuzda, desteklendiğimizi ve tatmin edildiğimizi hissederiz. Başka bir deyişle, arkadaşlar destek sistemimizin bir parçası olmalı, yani düşüncelerimizi, hayallerimizi, mücadelelerimizi ve zor zamanlarımızı paylaşmak için başvurduğumuz insanlar olmalıdır. Ama, bazı durumlarda arkadaşlıklar bize yardım etmekten çok zarar verebilir. Aslında bir arkadaşlıkta zor zamanlar geçirmemiz normaldir çünkü hepimiz hata yapabiliriz veya kötü zamanlar geçirebiliriz. Ama bu, aranızdaki bağda rutin hale geldiğinde, belki de arkadaşlığı bitirmenin zamanı gelmiştir.

Arkadaşlığın Bitmesi Gerektiğini Nasıl Anlarsınız?

Bir kişi sizi kötü hissettiriyorsa, sizden üstün olduğunu düşünüyorsa veya sizi olumsuz etkiliyorsa, belki de arkadaşlığınızı bitirmeyi düşünmelisiniz. Aslında, bir arkadaşlıkta sınırlarınıza saygı duyulmuyorsa, bu arkadaşlığı bitirmek için iyi bir sebeptir. Belki de bitmesi gereken bir arkadaşlık yaşadığınızı anlamanıza yardımcı olabilecek işaretlerden bazıları şunlardır:

 

Sizinle rekabet içindeyse: ilham için başkalarına bakmanın yanlış bir tarafı yok. Başka bir deyişle, arkadaşlar arasındaki sağlıklı rekabet bizi daha iyi olmaya iter, ilham verir ve motive eder. Öte yandan, bu kıskançlığa dönüşürse ve her şeyden önce sonuçlarınızı küçümsemeye çalışırsa, belki de bu arkadaşlık ilişkisi bitmelidir. Aslında, bu insanlar, bir şeyi başardığınızı kutlamak yerine, zor bir dönemden geçtiğinizde sizi dinlemeye daha isteklidirler.

 

Sizi yönlendirmeye çalışması: Bir kişi sadece üzgün olduğunuz zamanlarda sizinle takılmak istiyorsa, belki de bu ilişkiyi yeniden düşünmenin zamanı gelmiştir. Bunun nedeni, sizi yalnızca zor durumlarda arayan insanların, sizi kullanabilmeleridir.

 

Onu gördüğünüzde korkmuş veya endişeli hissediyorsanız: İnsanlar genellikle bir arkadaşları onlarla iletişime geçtiğinde mutlu olurlar. Ancak bazı durumlarda kişi, bu kişiden bir mesaj alırken korku veya endişe duyabilir. Bunun nedeni, bu arkadaşlıkta yanlış olan bir şey olması olabilir, bu yüzden belki de zehirli bir ilişkidir.

 

Sınırlarınıza saygı duymuyorsa: Bir arkadaşlığın sona erdiğinin en açık işaretlerinden biri, bu kişinin size saygı duymamasıdır. Her zaman sınırlarınızı zorluyorsa veya size saygısızlık ediyorsa, bu, bir arkadaşlığı bitirmek için güçlü bir neden olmalıdır. Örneğin, bu kişi güveninizi kırıyorsa, başkalarına sizin hakkınızda olumsuz konuşuyorsa veya düpedüz dürüst değilse, bu arkadaşlığın sağlıklı olmadığı anlamına gelir.

Bahaneler üretmek: Bazen birini görecek kadar enerjinizin olmaması normaldir. Ama bu kişiyle karşılaşmamak için her zaman bahaneler üretiyorsan, bu arkadaşlığı gerçekten bitirmek istediğinin bir işareti olabilir. Bunun nedeni, bu arkadaşınızın size karşı sinir bozucu tavırları olabilir.

Daha iyi olmanıza yardımcı olmaz: Arkadaşlıklar da her anlamda büyümek için bir destek olmalıdır. Bu, onların yalnızca zor anlarda değil, aynı zamanda kendimizi geliştirmek istediğimiz ve bunu yapmak için motivasyonu bulmamıza yardım edecek birine ihtiyaç duyduğumuz anlarda da var oldukları anlamına gelir. Biriyle konuştuğunuzda motivasyonunuz düşüyorsa ve onun da (küçük de olsa) başarılarınızı değersizleştirdiğini hissediyorsanız, belki de ilişkiyi bitirmelisiniz.

Güçlendirici sohbetler: Sağlıklı bir arkadaşlık olduğunda, genellikle sohbet için konu sıkıntısı olmaz. Ancak yıllar geçtikçe ilgi alanları değişir ve insan yıllardır yakın olduğu arkadaşıyla uzaklaşmış hissedebilir. Bu durumlarda, artık bir bağ olmadığı için arkadaşlığı bitirme zamanı gelebilir.

Onlarla birlikte olduktan sonra kendinizi yorgun hissedebilirsiniz: Bu, sizin için artık zevk vermeyen bir arkadaşlıkla uğraştığınızın en açık işaretlerinden biri. Örneğin, bu genellikle insanlar çok olumsuz olduğunda veya sürekli şikayet ettiğinde olur. Ayrıca, bu kişinin sınırlarınızı aştığının veya duygusal olarak size yardım etmediğinin bir işareti de olabilir.

Dürüst değildirler: Derin bağlantılar güven gerektirir ve bu dürüstlükle yakından ilgilidir. Birine güvenemiyorsanız, arkadaşınız size doğruyu söylemiyor veya verdiğiniz bilgileri sizi incitmek için kullanıyor olabilir. Bu işaretler varsa, duygusal olarak size zarar verebileceği için arkadaşlığı bitirmek önemlidir.

Kolay gibi görünse de, insanların bir adım atıp arkadaşlığı bitirme konusunda biraz tereddüt etmesi yaygın bir durumdur. Ancak birinin size saygısızlık ettiğini veya sizi duygusal olarak incittiğini düşünüyorsanız, muhtemelen ilişkiden ayrılmalısınız. Bu adımı atmakta zorlanıyorsanız veya bu ilişkinin sizi olumsuz etkilediğini düşünüyorsanız, belki de profesyonel danışmanlık almalısınız. Psikologofisi.com alanında uzman psikologları isterseniz telefonunuz, isterseniz tabletiniz,, isterseniz bilgisayarınız kadar yakınınıza getirir. Dilerseniz hemen şuan sadece 1 dakikanızı ayırarak bir online terapi randevusu oluşturabilirsiniz.

Arkadaşlığı Ne Şekilde Bitirirsiniz?

Bir ilişkinin artık size size yarardan çok zararı olduğunu hissediyorsanız ve bu ilişkiyi bitirmek istiyorsanız, şunları yapabilirsiniz:

  • Bırakmak: Bu kişi size saygısızlık ediyorsa ve bir açıklama yapmak istemiyorsanız veya bunun değişebileceğini görmüyorsanız, arkadaşlığı kademeli olarak bırakmak bir seçenek olabilir. Sadece bu kişiyle başka planlar yapmamaya çalışın veya başka insanlar söz konusu olduğunda da görüşmeyin.
  • Konuşmak: Belki bu kişiyle konuşmak, arkadaşlığı bitirmen konusunda kendini daha iyi hissetmeni sağlayabilir. Ne düşündüğünüzü ve neden ilişkinizin bitmesi gerektiğini düşündüğünüzü söyleyin, her zaman duygularınız hakkında konuşun.
Yazar
Eren Artun Ergül Profil Fotoğrafı
Eren Artun ErgülPsikolog9 Nisan 2023
Yorumlar
0/1500

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı
En uygun fiyatlarla

Online Terapi