online terapi

Online Terapiye Başlamanız İçin 5 Neden

Her insan zaman zaman psikolojik desteğe ihtiyaç duyar.

Ciddi bir olay olmadığı sürece genel olarak herkesin hayatı bir şekilde yolunda gider. Bazen tadımızı kaçıracak şeyler illa ki olur, istemediğimiz durumlarla yüz yüze gelebiliriz. Fakat insan her şeye alışır; yaşanan tatsızlıklar, karşılaşılan problemler elbet bir şekilde unutulur ve her şey yoluna girer. İnsan, hayatına kaldığı yerden devam etmede gerçek anlamda ustadır.

Fakat bazı zamanlarda hayatımızdaki olaylardan ötürü o kadar bunalır ve stres altına gireriz ki deneyimli bir psikologla yapacağımız kısa bir görüşme bile bize ilaç gibi gelebilir. Hatta online terapi ile tanıştıysanız tek bir tuşla terapiste bağlanıp istediğiniz zaman bile içinizi dökebilirsiniz.

Uzman bir terapistle yapacağınız sohbetlerde dilediğiniz gibi içinizi dökebilirsiniz ve daha mutlu, huzurlu, verimli bir hayata sahip olmak için ihtiyacınız olan strateji ve adımları öğrenerek uygulamaya başlayabilirsiniz.

 

1. Psikologlar ile isminizi paylaşmak zorunda değilsiniz. Anonim kalabilirsiniz.
 


Psikologlar ile yüz yüze görüşürken anlatmaktan çekinebileceğiniz şeyler olabilir. Psikologofisi.com'da seçeceğiniz psikolog ile görüşürken ad/soyad vb. kişisel bilgilerinizi vermek zorunda değilsiniz. Böylece anonim kalabilir ve her şeyi rahatça anlatabilirsiniz. Yani online terapiye başlamadan önce ihtiyacınız olan tek şey bir rumuzdur.

 

2. Ruhunuzun derinliklerinde gizli kalmış problemleri tespit edebilir ve çözebilirsiniz.
 

 

Bazen içinde bulunduğumuz durumların bizi ne kadar derinden strese soktuğunu fark edemeyebiliyoruz. İş hayatınızda yaşadığınız sorunlar, ailenizle olan iletişim problemleriniz, trafikte veya toplu ulaşımda yaşadığınız stresin hepsi birikip omuzlarınızda ağır bir yük oluşturabiliyor.


Alanında uzman bir psikolog size, stres ile nasıl başa çıkabileceğiniz ve nasıl daha üretken olabileceğiniz konusunda yol gösterebilir.

 

3. Online terapi hesaplıdır.


 

Uzmanlar online terapi vermek için ofis ya da klinik açmak zorunda kalmazlar. Bu yüzden operasyonel maliyetleri yoktur. Online terapi, yüz yüze terapiye göre %60'a kadar daha hesaplıdır. Böylece hem maddi olarak kendinizi zorlamamış olursunuz hem de alanında uzman psikologlardan destek alarak ruh sağlığınızı dengeleyebilirsiniz.


4. Hayat beklenmeyen zorluklarla doludur.

Şu anda her şeyin yolunda olduğunu düşünseniz de yarınların ne getireceği belli olmuyor. Bir sabah gözlerimizi açtığımızda beklenmedik kötü haberler alabiliyoruz ve bunların tamamını içimizde biriktiriyoruz.
Duygularımızla nasıl başa çıkabileceğimizi bir uzmandan öğrenmek, bizleri ileride yaşayacağımız daha büyük yıkımlardan koruyabilir.

 

5. Kendinize bir hediye verin, ruhunuzu yenileyin
 

İyi göründüğümüzde kendimizi iyi hissederiz. Kendimizi iyi hissetmek için yeni kıyafetler alır, spor salonuna yazılır, kuaföre gider yeni bir saç stili deneriz. Peki ya kendinizi gerçekten iyi hissetmek, ruhunuzu dinlendirmek ve yenilenmek istediğinizde?

Bir uzman size, sizin en iyi versiyonunuza ulaşmanıza ve farkındalığınızı artırarak çok daha dengeli bir hayata sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Hepimiz zaman zaman desteğe ihtiyaç duyarız. Zor yarınlara hazırlıklı olmak ya da ruhunuza güzel bir hediye vermek için, motivasyonunuz ne olursa olsun Psikologofisi.com’da ihtiyacınız olan her an bir online psikolog ile konuşabilir ve destek alabilirsiniz.

Yazar
Avatar
Şebnem Akı KaraoğluUzman Psikolog20 Mayıs 2019
0/1500
Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı