eski sevgiliyi unutmanın yolları

Eski Sevgiliyi Unutmak

Sevgiliden ayrılmak ve bu süreci atlatmak tüm insanlar için sıkıntılı ve zordur. Ancak bu süreci verimli geçirmek ve sonunda kişisel gelişime katkıda bulunmak elbette mümkün. İnsanın ayrılık sürecinden kendine pozitif özellikler katarak çıkması ya da negatif özelliklerinden arınması, uygulayacağı bazı adımlara ve kendine olan inancına bağlıdır. 

Bu yazımızda sizin için eski sevgiliyi unutma süreci ve bu süreçten yüksek verimle çıkmak hakkında tavsiyelerimizi derledik. Ayrıca ayrılık travmasını atlatmak ve eski sevgilinizi unutmak konusunda zorluk çektiğiniz anlarda profesyonel destek almaktan çekinmemelisiniz. 

Eski Sevgiliyi Unutmanın Yolları

İletişimi Kesin

Beklenmeyen, ani bir ayrılık yaşıyor olabilirsiniz ya da tabiri caizse ip inceldiği yerden kopmuş olabilir. Ancak ne şekilde olursa olsun ayrılık her insan için sancılı bir süreçtir. 

Ayrılık sürecinde karşıdaki kişiyle uzun diyaloglar kurmak, kavgalar etmek ya da sizden ayrılmak isteyen bir insana ayrılmaması için ısrar etmek özsaygınızın azalmasına neden olacaktır. 

Bu sebeple doğru olan şey ayrıldığınız kişiyle iletişiminizi kesmeniz, sosyal medya hesaplarına göz atmamanız ve kendinizle ilgilenmeniz olacaktır. Ayrıca iletişimi kesmenin yalnızca diyaloğu keserek olmadığını lütfen unutmayın. İletişimi kesmek; fotoğrafları, mesajları silmeyi, sosyal medya profillerine bakmamayı vs. de kapsar. 

Kendinize Zaman Verin

Kendi kendinize ya da başkalarına güçlü bir insan olduğunuzu kanıtlamak isteyebilirsiniz. Ancak bunu yaşanan herhangi bir üzücü olayda yapamayacak olduğunuz gibi, ayrılığa da üzülmüyor ve bundan etkilenmemiş gibi davranarak da yapamazsınız. 

Bunun yerine kendinize yas süresi tanımak ve üzgün olduğunuzu  kendiniz dahil kimseden gizlememek sizin için en doğrusu olacaktır. 

Eski Partnerinizin Yer Aldığı Hayaller Kurmayın

Ayrılmanıza rağmen hayallerinize partnerinizi dahil etmek size zarar verecek ve süreçte ilerlemenizi sağlamak yerine gerilemenize neden olacaktır. 

Artık hayatınızda olmayan herhangi birini kurduğunuz hayallere dahil ederseniz o kişinin hayatınızın geri kalanında yeri olmadığı gerçeğini idrak edip kabullenmeniz zor olacaktır. 

Arkadaş Kalmayın

Öncesinde ikili ilişki bağınızın olduğu ve bu yönde bir sevgi duyduğunuz kişi ile arkadaş kalmak sağlıklı bir durum değildir. Zira arkadaşlarınızla yaptığınız sohbetleri, aktiviteleri eski sevgilinizle yapmanızı beklemek de doğru olmaz. 

Bunun yerine o insanı tamamen hayatınızdan çıkarmanız sizin için en iyisi olacaktır. Böylece kendinize odaklanmanız ve eski sevgilinizi düşünce dünyanızdan da çıkarmanız kolaylaşır. 

Yeni Hobiler Edinin

Yeni hobiler ve uğraşlar edinmek hem kendinize odaklanmak konusunda size yardımcı olacak hem de bu sayede yeni ortamlara girmeniz kolaylaşacaktır. Yeni ortamlara girip yeni insanlarla tanışmaktan kastımız kesinlikle girdiğiniz yeni bir ortamda yeni partnerinizle tanışmak değil tabii ki. 

Kaldı ki henüz ilişkiniz yeni bitmişken kendinize zaman vermeden yeni birini tanımaya çalışmak da sizin için sağlıklı olmayacaktır. Burada kastımız yeni hobiler edinerek kendinize olan odağınızı arttırmanız ve böylece yeni sosyal ortamlara dahil olarak ufkunuzu geniş tutabilmeniz. 

Mindfulness Egzersizleri Yapın

Mindfulness, diğer adıyla bilinçli farkındalık, kişinin içinde bulunduğu ana odaklanmasını ve o anı tam bir bilinçle kavramasını ifade eder. Dolayısıyla mindfulness egzersizleri sayesinde eski sevgilinizle olan anılarınızın etkilerinden kurtulup şimdiki zamanınıza odaklanmanız kolaylaşacaktır. 

Mindfulness hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız ‘Mindfulness Nedir? Nasıl Uygulanır?’ adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Yazar
Avatar
Şebnem Akı KaraoğluUzman Psikolog15 Ekim 2023
0/1500
Yorumlar

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı