obsesif kompulsif bozukluk

Obsesif Kompulsif Bozukluğun 10 Belirtisi

Yazar
Eren Artun Ergül Profil Fotoğrafı
Eren Artun ErgülPsikolog8 Temmuz 2017
Yorumlar
0/1500

Kızım 15 yaşında ve bu saydığınız belirtiler var.

17 Ocak 2020

Ben obsesif kompulsif olabilirim

4 Mart 2020

Peki ya ismini dahi anmak istemediğiniz birinin adını beyninizin sürekli tekrar etmesi?

7 Temmuz 2020

Bu belirtilerin büyük çoğunluğu bende yok fakat ellerimi küçük tuvaletimi yaptıysam, iki büyük tuvaletimi yaptıysam üç kez yıkıyorum ve bunu aşamıyorum. Bir haberde ellerinizi bir kez yıkadığınızda mikroplar daha da çoğalır gibi bir şey okumuştum ondan sonra başladı. Akabinde duştan çıkarken duşakabini açacağım yeri üç kez su dökmeden ellememek vb alışkanlıklar altı. (Sanki su dökünce mikrop kalmayacak mı ama takıntı oldu işte) Yapmamaya çalıştığımda huzursuz olup kendime engel olamıyorum. Bazen “yıldım şunu yapmaktan” dediğim şeyler olsa da... psikoloji okuyan bir arkadaşım iki kez el yıkamaya başladığım ilk zamanlar opsesiflik başlangıcı demişti ciddiye almamıştım. İlginçtir ki takıntılar sadece banyo içerisinde öyle aşırı temizlik takıntım falan yok. Acaba bir uzmana danışmalı mıyım giderek artan bir durum mu bu şey?

5 Şubat 2021

Sürekli düşünmek beynin içinde bir saniye bile sessizlik olmaması...

20 Mart 2021

Kriterlerdeki sayı ile ilgili olan kısım ilgimi çekti.16'yı en çok seviyorum. 16'dan kurtulmak için arada , mesela yüzümü yıkama su çarpışları yaparken , 7'de bırakıyorum ve 7'de güzel bir sayı diyerek kendimi rahatlatıyorum. Bu sayıların nereden bize ettiklerini anlamak rahatlatıcı. Benim 16 sayısı spor videolarımdaki tekrar sayısından geldi mesela.

16 Haziran 2021

Bedenimdeki nefes akışı iyi mi, şu andaki duruşum nasıl, omurgamın ve omuzlarımın pozisyonu ne durumda, ağzım yamuluyor mu? düşünceleri uyanmaktan uyuyana kadar sürekli kafamda ,belki en fazla 1 saat mola var arada.Sebeplerinin farkındayım, teşhis edilmiş ortopedik ve nörolojik rahatsızlıklarım. Ama sürekli beyindeki tekrarı zorlayıcı. Bilinçli olarak beyne bu düşüncelere ara verme izni verilmesi gerekli ve faydalı

16 Haziran 2021

Sürekli kalem, çay kaşığı vb gibi şeyleri dişlerimin arasına sokuyorum. Neredeyse bir diş daha girecek kadar dişlerimin arasında mesafe var. Saçlarımı , kaslarımı yoluyorum. Kendimi bundan alıkoyamıyorum. Obseseflik bu müdür emin değilim..

30 Temmuz 2021