evliliği kurtarmanın yolları

Evliliğinizin Yardıma mı İhtiyacı Var?

Her sağlıklı evliliğin iniş ve çıkışları vardır ve çoğu zaman çiftler evlilik sorunlarını başarılı bir şekilde yönetmeyi öğrenebilirler. Birçok ilişki, zorluklardan geçtikten sonra daha da güçlenir, ancak bazen eşler arasındaki ilişkiler, çiftlerin evliliğin tehlikede olduğundan korktukları bir noktaya gelir.

Evlilik sorunları çoğu çifti bir noktada etkiler. Bununla birlikte, evlilik sorunları ne kadar ciddi veya önemsiz görünürse görünsün, çoğu zaman tekrar yola çıkmak için birlikte çalışabilirsiniz. Evliliklerin çoğuna yardım edilebilir ve araştırmalar, çift terapisinin deneyen çiftlerin yaklaşık %70'inde etkili olduğunu gösteriyor.

Bilinmesi gereken en önemli şey, evlilik çekişmelerinin yaygın olduğudur. Siz de aile ve çift terapisine ihtiyaç duyduğunuzu düşünüyor, eşiniz ile yaşadığınız sorunları çözmek istiyorsanız Psikolog Ofisi üzerinden deneyimli isimlerle görüşmeye hemen başlayabilirsiniz. Sesli ya da görüntülü gerçekleştireceğiniz online terapi seansları ile hayatınızdaki sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.

Evlilikte Sorun Yaşanması Normal mi?

Hemen hemen tüm çiftler, ilişkilerinin çeşitli aşamalarında evlilik sorunları yaşayacaklardır. Güçlü bir bağa ve etkili araçlara sahip çiftler, evlilik sorunlarının nasıl üstesinden gelineceğini anlayan ve en zor engellerin bile üstesinden gelen çiftlerdir. Bazı evlilik sorunları hayal kırıklığına ve kırgınlığa neden olur, ancak ikiniz de ilişki için savaşmaya istekliyseniz, bunları aşmanız mümkündür.

Yoldaki bir tümsek ile ciddi bir belayı nasıl ayırt edebilirsiniz? Evliliğinizin başının dertte olduğuna ve çevrimiçi çift danışmanlığı konusunda profesyonel yardıma ihtiyaç duyabileceğine dair en önemli işaretlerden bazılarını özetledik. Evliliğinizin nasıl gittiğini merak ediyorsanız okumaya devam edin ve her çiftin bilmesi gereken, başarısız bir evliliğin ortak belirtilerini öğrenin.

İltifat Ettiğinizden Daha Fazla Eleştiriyorsanız

Eşinizi iltifat etmekten çok eleştirdiğinizi fark ederseniz, bu evlilikte sorun yaşadığınızın bir işareti olabilir. Bazen biraz yapıcı eleştiri yardımcı olabilir, ancak fazlası eşinizin özgüvenini zedeleyebilir, sizinle konuşmaktan kaçınmasına neden olabilir ve evlilikte derin sorunlara neden olabilir. 

Kendinizi bu noktayla özdeşleştiriyorsanız, geri adım atıp evliliğinizde sizi sinirlendiren veya kıran bir şey olup olmadığına bakmak iyi bir fikirdir. Bu, olumsuzluğun yaygın bir nedeni olabilir, ancak terapi yoluyla öğrenilen farkındalık ve başa çıkma stratejileri ile kolayca yönetilebilen bir şeydir. Eleştirilen kişi sizseniz, bunu eşinize belirtmeniz önemlidir. Çünkü bazen karşınızdaki kişi yaptıklarının farkında olmayabilir.

En Son Ne Zaman Yakın Olduğunuzu Hatırlayamıyorsanız

Yatak odasında “normal” yoktur. Ne sıklıkla samimi olmanız gerektiği her çift için farklı olabilir. Bununla birlikte, eşinizle en son ne zaman seks yaptığınızı hatırlayamıyorsanız, ilişkinizde bir dereceye kadar yakınlık eksik olabilir. Özellikle farklı programlarda çalışıyorsanız veya bir çocuk yetiştirmekle meşgulseniz, yakınlığı unutmak kolaydır.

Evliliğinizde cinsel yakınlıkla mücadele ediyorsanız, tüm umutlar kaybolmuş anlamına gelmez. O kıvılcımı tekrar bulabilirsiniz. Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? Küçük dokunuşlar, masajlar ve el ele tutuşma, yeniden bağlantı kurmanın harika yollarıdır.

Artık Tartışmıyorsanız

Aranızdaki eskisi gibi tartışma veya anlaşmazlık yok mu? Dışarıdan iyi bir şey gibi görünebilir, ancak tartışmayı tamamen bıraktıysanız, bunun nedeni iletişim kurmayı bırakmanız olabilir. Eşinizle en son ne zaman anlamlı bir şey paylaştınız? Hatırlayamıyorsanız, evlilik sorunlarından kaçınmak için iletişim becerileriniz üzerinde çalışmanız gerekebilir. Bu bir süredir devam eden bir kalıpsa, bir terapistin döngüyü kırmanıza yardımcı olmasını isteyebilirsiniz. Daha iyi iletişim için ipuçlarına mı ihtiyacınız var? Çiftler için önerilen iletişim alıştırmalarımıza göz atın.

Birlikte Kaliteli Zaman Geçirmekten Kaçınıyorsanız

İlk çıkmaya başladığın zamanı hatırlıyor musunuz? Onu tekrar görmek için nasıl sabırsızlanıyordunuz? Yıllar sonra, birlikte vakit geçirmek istediğiniz son kişi eşiniz mi? Evli bir kişinin arada sırada yalnız kalmak istemesi yanlış bir şey olmasa da, her zaman buna can attığınızda endişelenmeniz gerekir. Neden? Sizi sürekli eleştiriyor mu? Önerdiğiniz şeyleri hiç yapmak istemiyor mu? Eşinizle olduğundan daha yalnız mı yoksa arkadaşlarınızla mı daha rahat hissediyorsunuz? Küçük geziler planlayarak veya ayda bir veya iki kez randevu gecesi ayırarak birbirinizle yeniden bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.

Ev İşlerinin Çoğunu Bir Kişi Yapıyorsa

Evlilikte iş bölümü zor olabilir. 'Geleneksel' rolleri bir kenara bıraksanız bile, bir kişi yemek pişirme, temizlik veya aile için alışveriş gibi belirli görevleri üstlenmekle daha fazla ilgilenebilir. Bununla birlikte, ev işlerinin çoğunu tek başınıza yapıyorsanız, eşinize kızabilirsiniz. Böyle bir durum içindeyseniz önce eşinizle konuşun ve evliliğinizde eşit hissetmenin önemi hakkında ortak bir anlayışa varıp varamayacağınıza bakın.

Birbirinizden Sır Saklıyorsanız

Başarısız bir evliliğin başlıca işaretlerinden biri de sırların olduğu zamandır. Açıkça ya da ihmal yoluyla yalan söylemek, bir ilişkiye zarar vermenin en kesin yollarından biridir. Evlilikte her zaman açık, dürüst iletişim hedef olmalıdır. Dürüstlük eksikliği varsa, birisinin zaten bir şeylerin yanlış olduğundan şüpheleniyor olması muhtemeldir.

Birbirinizin Mahremiyetine Saygı Göstermiyorsanız

Evlilik cüzdanı size birbiriniz hakkında her şeyi bilme hakkını vermez. Sınırlara ve birbirlerinin mahremiyetine saygı duymak önemlidir. Eşinizin e-postalarını okumak, kısa mesajlarını kontrol etmek veya eşyalarını karıştırmak bir güven ihlalidir. Unutmayın ki her evlilik saygıyı hak eder - ikinizin de birbirinizin alanına ve mahremiyetine saygı gösterdiğinizden emin olun.

Arkadaşlarınız Evliliğinizde Sorunlar Görüyorsa

Arkadaşlarınız ve aileniz size evliliğinizde “yanlış” bir şeyler olduğunu mu söylüyor? Sizin için endişeleniyorlar mı? Sevecen yorumları kıskançlık veya birinin eşinizi hiç sevmediğinin bir işareti olarak kabul edip görmezlikten gelmeyin. Bazen dışarıdan bakan insanlar sizin görmediğiniz ya da kabul etmek istemediğiniz evlilik sorunları görüyor olabilirler. Bu yüzden gerçekten güvendiğiniz biri evliliğinizle ilgili endişelerini dile getirirse, tepki vermeden önce onları tarafsız bir şekilde dinlemeye çalışın.

Para Hakkında Yalan Söylüyorsanız

Araştırmaya göre, mali konular evlilikteki çekişmelerin en yaygın nedeni, hatta seksten daha fazla. Biriniz harcama yapan, diğeri tasarruf eden biriyse, para söz konusu olduğunda başınız belaya girebilir. Ancak parayla ilgili konularda saklanmak ya da yalan söylemek çözüm değil. Harcama alışkanlıklarınız ve finansal planlarınız konusunda açık ve dürüst olmaya çalışın. Gerekirse oturup birlikte maddi durumunuzu planlayın.

Başka Bir İlişkiye Girmenin Hayalini Kuruyorsanız

Evlilik sorununun bir başka işareti de, başka biriyle ilişki yaşamayı hayal etmenizdir. Güçlü bir evlilikte, tüm bu enerji eşinize yönlendirilecektir, durum bu değilse ortada bir sorun olduğu aşikardır. Hayallere dalmak yerine, eşinizle neden başkalarını düşündüğünüz hakkında konuşun. Bu zorlu konuşmada size yardımcı olması için bir terapistin veya evlilik danışmanının yardımını almak isteyebilirsiniz.

Evliliğiniz Hakkında Her Zaman Stresli Hissediyorsanız

Evlilik sorunlarının yaygın bir nedeni, hepimizin hayatını bir şekilde etkileyen strestir. Birlikteliğinizin durumu hakkında çok endişeleniyorsanız, bu durum ilişkinizdeki gerginliğe veya izolasyona bir tepki olabilir. Evliliğinizde karşılaşabileceğiniz diğer sorunlar gibi, stresle başa çıkmayı öğrenmek, geriliminizin kaynağını bulmak için bir terapistle çalışmayı gerektirebilir.

Yetişkin yaşamında stres yaygındır. İlişkiler, mesleki sorumluluklar, ebeveynlik ve finansal endişelerden kaynaklanan stres, eşinizle nasıl bağlantı kurduğunuza engel olabilir. İlişkinizi büyük ölçüde değiştirebilir ve genellikle daha kötü hale gitmesine neden olur. Stresi sağlıklı ve üretken yollarla yönetmeyi öğrenmek, evliliğiniz sırasında kaçınılmaz olarak karşılaşacağınız stresli zamanları yönetmeyi öğrenmenize yardımcı olabilir.

Stres yönetimi, sadece evliliğinize değil, hayatınızın her alanına uygulayabileceğiniz bir şeydir. Stresi azaltmanın ve stresin sizi ele geçirmesine izin vermemenin yollarını bulmak, evliliğinizi büyük ölçüde iyileştirecektir. Günlük tutmak, egzersiz yapmak, yoga yapmak, yaratıcı olmak, okumak ve açık havada yürüyüşe çıkmak stresi yönetmenin etkili yolları olabilir. Partnerinizle yapabileceğiniz şeyler bulmak ek bir bonus!

Eşinizle ve eşiniz olmadan yapabileceğiniz stres giderici aktiviteler bulun. Akşam yürüyüşüne çıkmak veya birlikte egzersiz yapmak, günlük tutmak ve meditasyon yapmak stresle savaşmanın bilinen yollarıdır.

Eşiniz Gerekli Durumlarda Aradığınız İlk Kişi Değilse

Hayatınızda kötü (ya da iyi!) bir şey olursa, söylemek istediğiniz ilk kişilerden biri eşiniz olmalıdır. Haberleri başka biriyle paylaşmak için telefona uzanırsanız, bunun nedenini düşünmek isteyebilirsiniz. Başarıları, hayal kırıklıklarını, beklenmedik gelişmeleri veya hayatınızda önemli olan herhangi bir şeyi paylaşarak eşinizin ve sizin birbirinizin önceliği olduğunuzdan emin olun.

Evliliğinizde Büyük Bir Karar Almaktan Kaçınıyorsanız

Başka bir şehre taşınmak, yeni bir ev satın almak, ailenizi kurmaya veya genişletmeye karar vermek veya okula geri dönmek gibi büyük bir şey hakkında bir kararı erteliyor musunuz? Değişime biraz direnmek normal olsa da, sorunlu evliliğiniz için ne anlama geldiği konusunda tereddüt ettiğiniz için büyük bir karar vermeyi erteliyor olabilirsiniz.

Her şeyden önce, bu büyük karardan neden kaçındığınızı anlamaya çalışın. Eşinizle kalpten kalbe gerçek bir konuşma yapabilmek biraz uzun zaman alabilir, ancak iletişim hatlarını açabilir ve hatta bir düzeyde yeniden bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir.

Her Zaman Yalnız Hissediyorsanız

Herkes bazen kendini yalnız hisseder. Yine de eşinizle birlikteyken bile çok yalnızsanız, evlilik sorunları yaşayabilirsiniz. Üzüntünüz ve yalnızlığınızın nedenleri karmaşık olabilir ve bazı şeyleri çözmek için terapiyi düşünmeniz gerekebilir, ancak bir sorun olduğunu kabul etmek harika bir ilk adımdır.

Kırmızı Bayrakları Yok Sayıyorsunuz

Bir ilişkinin başlangıcında sizi rahatsız eden bazı şeyleri bir kenara bırakmak kolay olabilir. Yine de, harcama alışkanlıkları, uygunsuz flört etme veya arkadaşlarınıza ve ailenize karşı küçümseyici veya kontrol edici bir tutumla ilgili evlilik kırmızı bayrakları göz ardı edilmemelidir. Yol boyunca bir noktada şüphelendiğiniz veya fark etmiş olabileceğiniz endişeleri tekrar gözden geçirmek için asla geç değildir. Bir şeyler üzerinde çalışmak için ne yapabileceğinizi  bulmak bir sonraki adımdır.

Farklı Yaşam Evrelerinden Geçiyorsanız

İster yaş farkı, ister birbirinden ayrı geçirilen zaman, ister ilgi ve yaşam hedefleri açısından ayrı kalınsın, hayatın farklı aşamalarında olmak bir ilişkiyi zora sokabilir. Partnerinize bağlı hissetmediğinizde, ilişkiniz üzerindeki etkisini hissedebilirsiniz. İlişkinizi bir öncelik haline getirmek önemlidir. Düzenli randevu geceleri, diğer kişinin sevdiği şeyleri yapmak ve birlikte yeni hobiler keşfetmek, yaşamın farklı evrelerinin neden olduğu mesafeyi yeniden birleştirmenin ve üstesinden gelmenin harika yollarıdır.

Sadakatsizlik Yaşandıysa

Aldatma her zaman fiziksel aldatma ile ilgili değildir. Ayrıca evlilik dışı biriyle duygusal bağ kurmak da aldatmaktır. Aldatma, ilişkinizin dayandığı güveni ciddi şekilde bozduğu için herhangi bir evliliğe zarar verebilir. Birçok çiftin aldatmanın üstesinden gelemeyeceği doğru olsa da, bu her ilişki için doğru kabul edilemez. Bir kişinin sadakatsiz olmasından kurtulmak istiyorsanız, bunun çok fazla anlayış, çalışma ve bağışlama gerektireceğini bilin. Çiftler, sadakatsizlikten sonra bir ilişkideki güven sorunlarını çözmek için çok çalışmaya istekli olmalıdır.

Duygusal mesafe, aldatmanın habercisidir, bu nedenle duygusal veya cinsel bir mesafenin sizi aldatma düşüncelerine sürüklediğini düşünüyorsanız, eşinize karşı dürüst olmaya çalışın. Halihazırda bir fiziksel veya duygusal aldatma vakasıyla uğraşıyorsanız, durum hakkında olabildiğince dürüst ve anlayışlı olun.

Kıskançlık Krizleri Yaşıyorsanız

Biraz kıskançlık normaldir, ancak aşırı kıskançlık bir evliliği korkunç bir günlük savaşa dönüştürebilir. Sürekli kıskanç insanlar kontrolcü, öfkeli ve zorba olma eğilimindedir. Çoğu durumda, benlik saygısından yoksundurlar ve çocuklukta bağlanma sorunları yaşarlar. Siz veya eşiniz düzenli olarak kıskançlık krizi yaşıyorsanız terapi almak isteyebilirsiniz. Bazen profesyonel yardım çok gereklidir. Sürekli olarak kıskanç bir partnerle uğraşıyorsanız, konuyu doğrudan ele alın ve oyunda daha derin duygusal koşullar olabileceğinden profesyonel yardım isteyin.

Can Sıkıntısı Sizin Rutininiz Olduysa

Aynı kişiyle her gün aynı aktiviteleri tekrarlamanın monotonluğu bazı çiftler için fazla gelebilir. İlişkiniz çok rahat ve hayal gücünden yoksun hale geldiyse, anlatıyı değiştirin. Evliliğinize enerji ve yakınlık kazandırabilecek bazı heyecan verici yeni aktiviteler başlatın.

İletişim burada yardımcı olabilir. Canınız sıkılıyorsa, hayal kırıklıklarınızı eşinizle paylaşın ve ilişkiye yeniden hayat vermek için eğlenceli, yaratıcı yollar bulun. Birlikte bir hobi edinin, egzersiz yapmaya başlayın veya bir şeyleri canlandırmak için düzenli randevu geceleri planlayın.

Birbirinizin Sınırlarına Saygı Göstermiyorsanız

Evli çiftler, birbirlerinin yeteneklerini takdir eden ve destekleyen farklı bireyler olarak kalmalıdır. Kimse kontrol edilmek istemez ya da ne yapacağını, nasıl giyineceğini ya da parasını nereye harcayacağının söylenmesinden hoşlanmaz. Evlilik, hayatı birbirleri için daha iyi hale getirmek isteyen iki insan arasındaki bir bağdır. Partnerinizin sınırlarını aşarsanız, birlikteliğinizin dayandığı güveni aşındırabilir. Birbirinize kendinizi yargılamadan bireysel olarak ifade etme alanı ve özgürlüğü sunun.

Evliliğinizde kendinizi kaybettiğinizi hissediyorsanız, bu bir kırmızı bayraktır. Kendiniz olmak için kendi zamanınızı ve alanınızı oluşturmanın yollarını bulun ve eşinizle sağlıklı ilişki sınırlarını net bir şekilde ilettiğinizden emin olun.

Travmatik Bir Süreç ya da Yas Yaşıyorsanız

Travmatik olaylar veya durumlar yaşamak, herhangi bir ilişki veya evliliğe zarar verebilir. Yaşamı değiştirebilecekleri için travma ve yas sağlıklı, güçlü evlilikleri bile zorlayabilir. Yas sürecinin herkes için farklı olduğunu unutmayın. Nasıl yas tuttuğunuz, eşinizin işleri nasıl algıladığı ile aynı olmayabilir. Birbirinize yer, şefkat ve zaman verin ve yardım istemekten korkmayın. Yas terapisi kayıpla başa çıkmada etkili olabilir. Hiçbirimiz travmayı doğal olarak nasıl yöneteceğimizi bilmiyoruz - profesyonel yardım hem kişisel olarak hem de ilişkinizde iyileşmede etkili olabilir.

Sosyal Medyada Birbirinizle Geçirdiğinizden Çok Zaman Geçiriyorsanız

Geçmişimizden insanlarla yeniden bağlantı kurmanın bir sosyal medya platformuna giriş yapmak ve bir isim yazmak kadar basit olduğu ilginç zamanlarda yaşıyoruz. Sosyal medya kullanımınız ilişkinizi etkiliyorsa, sizin için neyin önemli olduğunu yeniden değerlendirmenin zamanı gelmiş olabilir.

Sosyal medya potansiyel olarak sağlıksız ilişkileri teşvik etmekle kalmaz, aynı zamanda birlikte kaliteli zaman geçirmenizi engelleyen bir dikkat dağıtıcı olabilir. İlişkinizde sorun olmaya başlıyorsa, sosyal medya hesaplarınızı ne zaman kontrol edeceğiniz için yönergeler belirleyin. Örneğin, belki siz ve eşiniz, birlikte dinlenip geceye hazırlanmak için sosyal medyada olmayacağınızı kabul edersiniz

Evlilikteki Sorunlar Nasıl Aşılır?

Mutlu bir evlilik, her iki partnerden de bağlılık ve özveri gerektirir. Kariyerleri dengelemek, çocuk yetiştirmek, mali yükümlülükleri yönetmek ve geniş aile ve diğer ilişkilerle uğraşmak duygusal olarak zorlayıcı olabilir. Evlilik sorunları ortaya çıktığında, partnerinizle sağlıklı bir ilişki içinde kalmak istiyorsanız, bunları derhal ve verimli bir şekilde ele almak önemlidir.

Kazanan ilişkiler çalışma gerektirir, bu nedenle proaktif olmanız ve zaman ayırmanız gerekir. Romantizmi geri kazanmaktan daha fazla günlük konuşmayı beslemeye kadar, uzun vadede ilişkinizi geliştirmek için yardımcı olabilecek birçok yol vardır. Evliliğinizi nasıl kurtaracağınız konusunda tavsiye arıyorsanız, öncelikle evliliğinizin buna değip değmeyeceğini anlamanız gerekir.

Evliliğinizin Kurtarılmaya Değer olup olmadığını Nasıl Anlarsınız?

Sorunlu bir evlilik her zaman başarısız bir evlilik anlamına gelmez. En iyi evlilikler bile bir noktada evlilik sorunlarıyla karşılaşacaktır. Çoğu durumda, her iki partner de istekli olduğu sürece işler çözülebilir. Bununla birlikte, bazı büyük sorunlar birçok evliliği uzlaşma noktasından öteye itiyor. Örneğin, aldatma, istismar, ihmal ve tahakküm, herhangi bir çözümü olmayan sorunlardır. Her birini yakından inceleyelim.

Aldatma

Çok az şey bir insanı sadakatsizlik kadar saygısız ve sevilmemiş hissettirebilir. Evliliklerde bu durum o kadar da nadir değildir. Yirmi yıllık araştırmalar, kadınların %10-15'inin ve erkeklerin %20-25'inin aldattığını tahmin ediyor. Birçok çift sonunda sadakatsizliğin üstesinden gelir. Bununla birlikte, aldatılmanın etkileri, danışmanlık ile uygun şekilde ele alınmazsa, bazen on yıllarca sürebilir. Bazı durumlarda, sadakatsizlikten kurtulmak için çok fazla çaba gerekir ve taraflar buna gerçekten istekli ya da hazır değilse sonuç boşanmadır.

Şiddet

Tüm çiftler ara sıra tartışma veya anlaşmazlık yaşarlar. Bu, birlikte yeterince zaman geçiren herhangi iki kişi için normaldir. Ancak işin içine fiziksel ya da duygusal şiddet girdiğinde her şey değişir. Bir ilişkide şiddetin hiçbir zaman haklı veya makul bir mazereti olamaz.

İhmal

Genişletilmiş ihmal, fiziksel istismar kadar yıkıcı olabilir. İhmal istismar olabilir. Eşiniz, sizinle düzenli aralıklarla sohbet ederek bile size hiç ilgi göstermiyorsa, bir parçası olmanın sizin için hala sağlıklı olup olmadığını görmek için evli bir çift olarak birlikteliğinizi yeniden değerlendirmeniz gerekebilir.

Kontrol

Hepimizin kendimizi ifade edebilmemiz, kişisel hedefler belirleyebilmemiz ve hayatta bireysel bir başarı duygusu hissetmemiz gerekiyor. Bir evlilikte eşlerden biri diğerine her zaman neyi yapıp neyi yapamayacağını, neye para harcayacağını veya hayatta hangi hedefleri takip edeceğini söylüyorsa evlilik sanılandan çok daha fazla zarar görebilir.

Evliliğinizi Kurtarmanıza Yardımcı Olacak 6 İpucu

Evliliğinizi kurtarmaya kararlıysanız ve anlaşmayı bozan durumlardan biriyle uğraşmadığınızdan eminseniz, terapist tarafından onaylanmış aşağıdaki ipuçlarının her birine biraz zaman ayırın. Eşler arasındaki sağlıklı birliktelikler, her iki partnerin de rutin çaba ve özverisini gerektirir. İşe başlamadan önce, eşinizin aktif katılımı olmadan ilişkinizi geliştirmenin neredeyse imkansız olduğunu unutmayın.

Bir evliliği kurtarmak için ne gerekir? Aşağıdakiler mevcut olmalıdır:

  • Her iki kişi de sorunlar olduğunun farkındaysa
  • Her iki kişi de sorunlarda rol oynadıklarını anlıyorsa
  • Her iki eş de birbirlerine belirli bir düzeyde saygı gösteriyor ve evliliği suistimal kategorisinin dışında tutuyorsa
  • Kötüden çok iyi zamanlar varsa
  • Her iki eş de onu kurtarmak için çaba göstermeye istekliyse

Evliliğinizi tekrar rayına oturtmada etkili olabilecek özel stratejiler mi arıyorsunuz? Evliliğinizi kurtarmak için kullanabileceğiniz aşağıdaki altı ipucuna göz atın.

1. Yakınlık üzerinde çalışın

Elbette hepimiz hayatta meşgulüz. Rutinlere düşmek ve o kadar meşgul olmak kolaydır ki, partnerimizin ihtiyaçlarına dikkat etmeyi unuturuz. Bununla birlikte, evliliğinizi sürdürmek için evli partnerler arasında yakın bir bağlantı şarttır. Eşinizle cinsel hayatınızı daha ilginç ve eğlenceli hale getirmek için neler yapabileceğinizi biraz düşünün. Sağlıklı bir cinsel yaşam, güçlü bir evlilik yaşamının önemli bir parçasıdır ve başarılı çiftler, cinsel yaşamlarını iyi hale getirmek için kasıtlı olarak çaba gösterirler.

2. Birbirinizle düzenli olarak konuşun

İlişkinizi korumak için dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırın. Evliliğinizi nasıl kurtaracağınızı bilmek, büyük ölçüde iletişim üzerinde çalışmayı içerir. Evliliklerin sonsuza kadar sürmesine izin veren derin bağlantı türlerini korumanın ana bileşenlerinden biridir. Bir ilişkide etkili bir şekilde nasıl iletişim kuracağınızı merak mı ediyorsunuz? Eşinizle ilgi alanlarınız, hayalleriniz, hedefleriniz, duygularınız hakkında açıkça konuşun… hatta sizi sinirlendiren şeyler hakkında. İletişimin yarısının dinlemek olduğunu unutmayın. Eşinizin başkalarına anlatmaktan çekindiği her şeyi paylaşmasına izin verin ve teşvik edin. 

3. Birlikte vakit geçirmekten keyif alın

Evliliğinizi kurtarmanın ve eşinizle bağlantı kurmanın gerçekten önemli ve basit bir yolu, birlikte kaliteli zaman geçirme konusunda bilinçli olmaktır. Kendinizi hayatın işine o kadar kaptırmayın ki, sadece birlikte olmayı unutun. Haftada bir kez randevu geceleri için yer ayırmaya başlayın. Hayatınızı paylaşmak ve hayallerinizi birlikte gerçekleştirmek için evlendiğinizi unutmayın. Zamanınız sınırlı olsa bile, randevu gecesini bir öncelik haline getirmek yardımcı olabilir. Bu sadece birlikte bir film izlemek ve evde pizza sipariş etmek bile olabilir; elinizden geleni gerçekten yaparsanız bu randevu geceleri evliliğiniz için harikalar yaratabilir.

4. Bağışlama pratiği yapın

Bağışlama, bozulan bir ilişkinin nasıl düzeltileceğinin cevaplarından biridir. Kin tutmak sadece bir ilişkiye zarar verir. Partnerinizi düzenli olarak hor görüyorsanız ve herhangi bir çözüm bulamıyorsanız, evliliğiniz için uzun vadeli ciddi zorluklara neden olabilir. Özellikle çabucak yapabildiğiniz zaman, bağışlamanın gücü vardır. Affetmenin, affettiğiniz kişiye ve kendinize bir hediye olduğunu unutmayın. Yalnızca duygusal ve zihinsel alanınızı yiyip bitirecek kinler beslemeyin. Gerçek şu ki, kin tutmanın evliliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Yakın zamanda yapılan büyük bir araştırma, öfke ve strese bağlı kalmanın daha yüksek tansiyon ve kalp atış hızı reaksiyonları ile bağlantılı olduğunu gösteriyor.

5. Kontrol etmeyi bırakın

Sağlıklı evliliklerde eşler karşılıklı olarak birbirlerine saygı duyarlar ve kendi yollarını bulmalarını sürekli olarak talep etmezler. Başarılı bir evlilik, verme ve alma ilkesi üzerine kuruludur. Partnerinizin olması gerektiği kişi olması için ihtiyaç duyduğu alana sahip olmasına izin verin.

6. Konuşma terapisini düşünün

Çok çaba sarf ettiğinizi düşünüyorsanız, ancak hala yetersiz kalıyorsanız ve boşanma olasılığı konusunda endişelenmeye başlıyorsanız, online çift danışmanlığını düşünmenin zamanı gelmiş olabilir. Deneyimli bir çift terapisti, sizin ve eşinizin keşfetmesi için çeşitli egzersizler sunabilir. Bazen, özellikle bir evliliği nasıl kurtaracağımızı bilmek söz konusu olduğunda, yeni bir bakış açısı ve profesyonel tavsiyeden hepimiz yararlanabiliriz.

Profesyonel Yardımla Evliliğinizi Kurtarın ve Güçlendirin

Hala merak ediyorum, evliliğimi nasıl kurtarabilirim diyorsanız, inanın yalnız değilsiniz. Bu sadece sizin başınıza gelmiyor. Tüm evlilikler zor zamanlar yaşar. Evliliğinizde ortaya çıkan sorunların üstesinden gelmek zor olabilir, ancak azim, evliliğinizi güçlü tutmanın anahtarıdır. Ve ne kadar süredir sorunlarınız olursa olsun, evlilik danışmanlığı veya çift danışmanlığı almak için asla geç değildir.

Siz ve eşinizin sorunlu evliliğinizi kurtarmak için yardıma ihtiyacınız varsa ve ikinizde buna gerçekten istekliyseniz; Psikolog Ofisi üzerinden alanında uzman bir evlilik terapisti ile online çalışmak, aradığınız kurtarıcı adım olabilir. Online çift terapisi  ilişkinizi yeniden kurmanıza gerçekten yardımcı olabilir!

Yazar
Eren Artun Ergül Profil Fotoğrafı
Eren Artun ErgülPsikolog1 Kasım 2022
Yorumlar
0/1500

Henüz yorum yapılmadı

Henüz yorum yapılmadı
En uygun fiyatlarla

Online Terapi